Липчанівський
навчально-
виховний комплекс

Ізюмської районної ради
Харківської області


Меню сайту
Категорії розділу
Бібліотека [100]
Дошкільний підрозділ [109]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Новини » Дошкільний підрозділ

Країна піску

   В дошкільному підрозділі Липчанівського НВК практичним психологом Козуб Н.В. проводяться ігри-заняття з піском. Гра з піском є провідним методом корекційної дії, а також допоміжний засіб, який дозволяє стимулювати дитину, розвивати її сенсорно-моторні навички, позбавляє емоційного напруження.

     У чарівній Країні Піску вихованців зустрічає принцеса Країни Піску, яка нагадала дітям як треба себе поводити, граючись з піском. Вона запросила малюків до подорожі потягом. Перша зупинка «Іграшковий будиночок» - на ній малюки залишають на піску сліди тварин: ведмедя, лисиці, мишеняти. На другій зупинці «Веселі стрибунці» - діти, підстрибуючи, дмухають на квіти, які звисають зі стелі. Третя зупинка «Казкова» - вихованці вгадують хто міг залишити на піску посуд та з якої він казки(Федорине горе). Потім кожна дитина імітує миття посуду піском. Четверта зупинка потяга – «Музично-танцювальна». Малюки виконують релаксаційно-танцювальний комплекс під веселу музику. Під час його виконання розслаблювали почергово м’язи : плечей, пальців рук, ліктів, ніг, щічок, носа та губ. П’ята зупинка мала назву «Дитячий садок». На ній вихованці за допомогою трафаретів силуетів тварин малювали: їжака, мишеня, котика, собачку, жирафу. Придумували їм ім’я та визначали їхній емоційний стан. Закінчується заняття ритуалом прощання.

     Ігри – заняття зорієнтовані на те, щоб допомогти дитині дошкільного віку:

  • Розвинути позитивну Я-концепцію;

  • Стати відповідальним у своїх діях і вчинках;

  • Навчитись контролювати себе;

     Мета занять – не змінювати і переробляти дитину, не вчити її певних навичок поведінки, а дати можливість їй залишатися самою собою.

 

 

 

 

Категорія: Дошкільний підрозділ | Додав: egnaro (26.03.2015)
Переглядів: 537 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Друзі сайту